top of page
cover day06.jpg
63_06_25 card 06.png

DAY 06

คำทำนายจากไพ่

-10-

POWER OF THE DIVINE MASCULINE

          พลังงานของ Divine Masculine แสวงหาการแสดงออกจากภายใน พลังงานนี้ต้องการจะปลดปล่อยออกจากความสับสน การหยุดนิ่ง และความเหนื่อยล้า และช่วยกระตุ้นคุณให้มีสติที่จะลงมือทำอย่าง มีวินัย และโฟกัส ถึงเวลาแล้วที่จะยุติความหงุดหงิดใจในการใช้ชีวิตใน Pattern เดิมๆ ซ้ำๆ คุณพร้อมแล้วที่จะเปลี่ยนผ่านไปสู่การใช้ชีวิตในรูปแบบใหม่ คุณจะได้รับแรงบันดาลใจ มีพลัง และสามารถโฟกัสกับความฝันและความปรารถนาของคุณ โดยเริ่มต้นจากการ Manifest ความปรารถนานั้นมาสู่ความจริง จงเชื่อมั่นว่าความสำเร็จจะเป็นของคุณอย่างแน่นอน

ภาษาไทย
950x150 Bar Day06.png

"Divine Masculine"

          Divine Masculine ทำให้คุณรู้ว่าเมื่อไหร่คุณควรจะยอมรับหรือปฏิเสธความเชื่อ ความกลัว นิสัย บุคคล หรือสถานการณ์  พลังงานของ Divine Masculine มีอยู่ในตัวของทั้งผู้หญิงและผู้ชาย  เพื่อช่วยในการรวบรวมสติและตอบสนองภายในเวลาที่เหมาะสม เมื่อคุณรู้สึกหมดแรง ถูกเอาเปรียบ หรือท่วมท้นไปด้วยทางเลือกและคำสั่งที่มากมายเกินไป พลังงานนี้จะช่วยตัดความสับสนด้วยทางเลือกและการจัดลำดับความสำคัญ ช่วยสกัดกั้นสิ่งที่จะมาทำให้คุณเขว และช่วยไม่ให้มีอะไรมาขัดขวางการทำตาม Life Purpose ของคุณ

          ขณะนี้ Divine Masculine กำลังเติบโตภายในตัวคุณ เปรียบเสมือนแสงแห่งจิตวิญญาณที่เปิดเผยความจริงให้โลกได้เห็น โดยไม่มีการบิดเบือนหรือแอบซ่อน ปล่อยให้พลังงานนี้ช่วยเคลียร์เครื่องล่อใจ ข้อเรียกร้อง และดราม่าในชีวิตของคุณ อนุญาตให้พลังงานนี้ช่วยให้คุณมองเห็นว่าอะไรคือสิ่งที่ดีที่สุดสำหรับคุณ และให้ความกล้าแก่คุณในการลงมือทำ อนุญาตให้พลังงานนี้ช่วยให้คุณสามารถแยกแยะระหว่างความจริงกับภาพลวงตา อนุญาตให้พลังงานนี้ช่วยให้คุณทุ่มเทเวลาและพลังงานไปกับสิ่งที่มีความหมายกับคุณอย่างแท้จริง และส่งเสริมให้คุณประสบความสำเร็จในสิ่งที่มีความหมายที่สุดแล้วสำหรับคุณ

          Divine Masculine ช่วยให้คุณเอาชนะการผลัดวันประกันพรุ่ง พลังงานของ Divine Masculine จะส่งเสริมให้ดวงจิตแต่ละดวงยืนยันตัวตนของเขาและเธอในโลกใบนี้ด้วยความรัก พลังงานนี้จะสนับสนุนให้คุณลุกขึ้นมาทำในสิ่งที่มีความหมายต่อใจ และกล้าที่จะปฏิเสธในเวลาที่จำเป็นและเหมาะสม

63_06_25 card 06.png
photo p kib day06.png

          จงอย่าลด Divine Masculine ภายในตัวคุณลง ไม่ว่าคุณจะเป็นผู้หญิงหรือผู้ชาย โอบอุ้มพลังงานนี้ไว้ ถ้า Masculine Energy ติดอยู่กับบาดแผลในอดีตของบรรพบุรุษของคุณ คุณอาจจะเรียกร้องให้ทุกอย่างต้องสมบูรณ์แบบก่อนที่คุณจะเชื่อว่าคุณมีค่ามากพอที่จะได้รับความรัก คุณอาจจะโหดร้ายรุนแรงกับตัวคุณเอง   โดยทำให้คุณไม่กล้าปฏิเสธความสัมพันธ์ที่ใช้กำลัง หรือการทำร้ายตัวเองในบางรูปแบบ เช่นคุณอาจ ออกกำลังกายหนักเกินไป, คุณอาจไม่เลือกที่จะกินอาหารที่มีประโยชน์หรืออนุญาตให้ตัวเองพักผ่อนได้เพียงพอ, คุณอาจละเลยความรู้สึกหรือการตระหนักรู้ของตัวเอง เป็นต้น สิ่งนี้สะท้อนให้เห็นว่า คุณต้องการได้รับการเยียวยาจาก Inner Divine Feminine ของคุณ เพื่อที่จะได้รู้สึกรัก รู้สึกมีคุณค่า รู้สึกเป็นที่ต้องการ และรู้สึกเป็นที่เคารพ

          ความรู้สึกเกลียดชังความเป็นหญิงที่ซ่อนอยู่ลึก ๆ จะหายไป เมื่อ Divine Masculine มาสถิตย์อยู่กับคุณ จงเรียนรู้ที่จะวางใจ ปล่อยให้ Divine Masculine แข็งแกร่งขึ้นภายในใจคุณ พลังงานนี้จะเป็นผู้ให้คำแนะนำ, เป็นผู้ปกป้อง, เป็นผู้คุ้มครอง จงเชื่อมั่นเมื่อพลังงานนี้บอกให้คุณปฏิเสธบางสิ่งหรือบางคน จงเชื่อมั่นเมื่อพลังงานนี้บอกว่าคุณพร้อมแล้วสำหรับสิ่งใดก็ตาม และกระตุ้นให้คุณลงมือทำ เมื่อคุณเชื่อมั่นใน Divine Masculine คุณก็จะเชื่อมั่นในตัวเอง  Divine Masculine  ภายในตัวคุณจะช่วยให้คุณเปล่งแสงโดยปราศจากความกลัว เพื่อที่ผู้อื่นจะได้มองเห็นทางผ่านความมืดไปสู่ความรัก

950x500 DAY06.png

คำภาวนาในวันนี้คือ

“ฉันโอบอุ้ม Divine Masculine ในตัวฉัน”  

SQ icon 02.png
Day 6   Exercise

          การเติบโตอย่างมีพัฒนาการนั้นไม่ได้มาจากต้นทุนที่ยิ่งใหญ่ จะว่าไปการเติบโตที่แท้จริงนั้นมักมีจุดเริ่มต้นมาจากสภาวะไร้ทุน หรือสำหรับบางคนก็เป็นสภาวะที่มืดมน แต่การมี Intention ที่ดีประกอบการรู้ตัวรู้ตน (Self Awareness) จะช่วยให้เราสามารถมีผลลัพธ์ที่งดงามได้ในชีวิต

 

          เมื่อวานเราได้พูดถึงการโอบอุ้มการเป็นทั้ง 6 ประการที่จะทำให้เราสามารถค้นพบ Personal Truth ได้ วันนี้เราจะพิจารณาพลังงานอีกส่วนหนึ่งที่ทำหน้าที่สำคัญในการผลักดันการกระทำให้เกิดขึ้นจริงๆ ได้ โดยไม่มีการผลัดวันประกันพรุ่ง ไม่มีคำว่า “วอกแวก” และสามารถปฏิเสธความกลัว ปฏิเสธความเชื่อที่สร้างความลังเลสงสัย เงื่อนไข และนิสัยเดิมๆ ที่ทำให้เราไม่ไปถึงไหนได้สำเร็จ...​พลังงานี้คือ Divine Masucline

 

Divine Masculine จะสามารถปรากฏขึ้นกับเราได้ หากเราเรียนรู้ที่จะ

 1. รักตัวเองในแบบที่เป็น

 2. นับถือและเชื่อในตน

 3. ตระหนักในคุณค่าและศักยภาพที่ตัวเองมี

          กิจกรรมในวันที่ Day 4-5 ที่ผ่านมาจึง เป็นการ Raise Feminine Energy (เพิ่ม FE) ที่เป็นพื้นฐานสำคัญที่จะทำให้ Divine Masculine ที่อยู่ในตัวเราสามารถถูกปลุกขึ้นมาได้ เพื่อทำหน้าที่ขับเคลื่อนเราไปข้างหน้าอย่างมีพัฒนาการต่อเนื่อง (Develop Progress with Self Belief)

 

          Mohana อาจารย์ที่สอน Reiki ให้กับกิ๊บ และครูทางจิตวิญญาณ ผู้ส่งต่อทักษะและความเป็น Healer ให้กับกิ๊บ เคยพูดไว้ว่า...

“If they show up at your Reiki table, you CAN handle it! Trust the process and believe that you are capable of handling that case.”

แปลแบบให้ได้ใจความเดียวกันได้ว่า...
“ถ้าเขามาหาเราเพื่อรับเรกิแล้ว ขอให้รู้ว่าเราสามารถดูแลเคสนั้นได้แน่นอน ขอให้เชื่อมั่นในกระบวนการ และ เชื่อว่าเรามีทักษะและศักยภาพมากพอที่จะรับมือกับเคสได้” 

          หลายครั้งในเส้นทางของการเป็น Healer ที่กิ๊บต้องเผชิญกับเคสหนักๆ ไม่ว่าจะเป็น Demonic Possession (ปิศาจสิง), Black Magic Removal (ถอนคุณไสยที่รุนแรง), Settle Demonic Contracts (จบพันธสัญญากับปีศาจ) มันจะมีความน่ากลัว ความท้าทาย และความทุรนทุรายเบื้องหน้าให้เห็น แต่กิ๊บก็ไม่เคยทอดทิ้งเคสเหล่านั้นกลางทาง กิ๊บยืดหยัดอยู่ตรงนั้น 2-3 ชม ไม่กิน ไม่นั่ง ไม่พักแม้แต่จะเข้าห้องน้ำ เพียงเพื่อช่วยคนที่อยู่ตรงหน้าให้พ้นจากสภาวะที่เป็นอยู่ 

 

          การระลึกถึงคำถาม ที่อาจารย์ถาม...Who are you, Nalisa? คุณเป็นใครนลิศา?
I’m a healer กิ๊บตอบ... กิ๊บเป็น Healer

          การตอบคำถามธรรมดาที่สร้าง Self Awareness ให้มากพอที่จะนับถือและเชื่อในตนเอง ทำให้สามารถดึงพลังงาน Divine Masculine ออกมาเป็นความกล้าหาญ และความสามารถที่จะคุ้มครองเขาและตนเอง... ปกป้องเขาและตนเอง... จนทำให้เราสามารถพาเขาออกจากจุดที่มืดมนไปสู่ความสว่างอันมีรักเป็นที่ตั้งได้สำเร็จ 

 

          และนี่คือการทำงานของ Divine Feminine เพื่อ Divine Masculine ให้เราได้ลงมือทำด้วยความกล้าหาญ และไม่ลังเลในจุดยืน 
 

SQ icon 01.png
แบบฝึกหัด

          แบบฝึกหัดวันนี้ คือ การฝึกเชื่อมต่อกับ Divine Masculine ในตัวเรา อย่างง่ายๆ แต่จะได้ผลเกินคาด หากคุณนำประสบการณ์ที่เกิดขึ้นจากการทำกิจกรรมในวันนี้ไปขยายผลกับทุกเรื่องในชีวิต
 

 1. หากิจกรรมเชิงผู้ชาย มา 1 อย่าง ที่คุณรู้ว่ามันจะดีกับตัวคุณเอง แต่ก็ยังไม่ได้เริ่มทำมันสักที

 2. เมื่อหามาได้แล้ว ให้พูดว่า... Go for it! / ทำเลย!! ตอนนี้แหละ! ทำ!

 3. พอจะเริ่ม ให้พูดว่า... Yes, I can! / ใช่! ทำได้!!!

 4. (ถ้ายังออกอาการไม่ได้) ให้พูดออมาดังๆ ว่า...​ Masculine! Start!!! / Masculine เริ่ม! โดยตอนที่พูดประโยคนี้ ให้หลับตาแล้วเชื่อมโยงกับความกล้าหาญ พลังแห่งการต่อสู้ ประจุความมุ่งมั่นในตน

 

          ยกตัวอย่างเช่น 

 • กิ๊บเลือกการชกอากาศด้วย dumbbell จำนวน 600 ครั้ง Set ละ 30-40-50 ครั้ง ซึ่งเป็นกิจกรรมเชิงชายที่รู้ตัวว่า “กูไม่น่าจะรอด” และโคตรไม่อยากจะทำ

 • พูดออกมาดังๆ : Go for it! แล้วก็เดินไปคว้า dumbbell มาอยู่ในมือ

 • พอจะเริ่ม ให้พูดว่า... Yes, I can! 

 • (พูด Yes, I can ไป 3 ครั้งแล้วยังเริ่มชกไม่ได้) พูดออกมาดังๆ ด้วยเสียงหนักแน่นว่า...  Masculine! Start!!!

950x150 Bar Day06.png

VDO

DAY 06

Oracle Message

-10-

POWER OF THE DIVINE MASCULINE

          The Divine Masculine in you knows when to accept and when to say no to a belief, fear, habit, person or situation.  This divine masculine energy exists within all men and women.  It rallies the spirit and responds in times when you may feel drained, taken advantage of, or overwhelmed by too many choices and demands.  It cuts through the confusion that comes with choice and priority setting.  It refuses to be distracted and keeps your from being dissuaded from your life purpose.

English
950x150 Bar Day06.png

"Divine Masculine"

          The Divine Masculine is growing within you, now.  It is the spiritual light that reveals the truth without filters or veils.  Let this energy clear distractions, demands and drama from your life.  Let it help you discern what is best for you and give you the courage to act on it.  Let it help you sort out what is true from what is illusion.  Let it help you dedicate your time and energy to what has the most meaning for you. It will empower you to claim success in what matters most to you.

          The Divine Masculine overcomes procrastination.  It acts again and again, in accordance with the heart.  Divine masculine energy empowers each leading light to lovingly asser him- or herself in the world.  It supports us in standing up for what has meaning to the heart whilst lovingly but firmly saying no when we need to do so.

63_06_25 card 06.png
photo p kib day06.png

          Do not minimise your inner Divine masculine, whether you be man or woman. Nourish it.  However, if your masculine energy has been trapped in the wounds of your ancestors, he may demand absolute perfection before you believe you are worthy of love.  He may even be violent towards you, perhaps keeping you from saying no to violent relationships or self-harming (through over-exercising, denying your body good nutrition or rest- or by ignoring your feelings, vulnerabilities and intuitive wisdom).  He may need healing from your inner Divine Feminine to feel loved, valuable, worthy, needed and respected. 

          Then the inner misogynist will fall away, as a new empowered Divine Masculine asserts itself within you.  Learn to trust this part of yourself.  Let him becomes strong in you - he can be your guide, protector, defender.  Trust when he says no to something or someone.  Trust when he says, ‘You are ready for this!’ and encourages your to act. As you trust i him, you will trust yourself to be visible.  Your inner Divine masculine will help you shine your light without fear, so others can also find their way through darkness into love.

950x500 DAY06.png

Today’s Invocation

“I embraced the Divine Masculine within me.”  

SQ icon 02.png
Day 6   Exercise

          To grow with development, This doesn't come with high cost. In other words, growing and improving often originates from a state of no cost or for somebody is a “dark state”, But by having good intentions with self-awareness will help us have beautiful outcomes in life.

 

          Yesterday we talked about ”How to embrace the 6 elements” that enable us to discover our Personal Truth. In today's exercise, we will look at another important part of the energy that drives us to make action, without procrastination, and no distraction. And it helps to deny all fear, reject faulty beliefs that create hesitation, conditioning, and old habits. Which keeps us unsuccessful from going anywhere… And this is Divine Masculine.

 

Divine Masculine will appear to us If we learn to...

 1. Love ourselves as the way we are.

 2. Respect and believe in ourselves.

 3. Realize our own values and potentials.

          Therefore the activities on the Day 4-5 is for raising Feminine Energy, which is fundamental for awakening the Divine Masculine within us. For driven us to go forward with continuous development (Develop Progress with Self Belief)

 

          Mohana, a teacher who taught me Reiki and my spiritual teacher, who passed me on skills as a Healer, once said …

“If they show up at your Reiki table, you CAN handle it! Trust the process and believe that you are capable of handling that case.”

“If they show up at your Reiki table, you CAN handle it! Trust the process and believe that you are capable of handling that case.”

          Many times on the spiritual path as a healer, I have to confront many difficult cases such as Demonic Possession, Black Magic Removal and Settling Demonic Contracts. And it came up with fears, challenges, and distress ahead. However I never left these cases in the middle of the sessions. I made an effort to continue for 2-3 hours without eating, sitting, not even toilet breaks. Just to save one person in front of me from their situations.

 

          It reminds me of my teacher's question: “Who are you, Nalisa?”

My answer is : I’m a healer.

          By answering this simple question, it generateds Self Awareness enough for self-respect and self-confidence, which makes it possible to draw Divine Masculine energy as a courage, an ability to protect oneself and others. Until we were able to successfully take them from a dark place to the light with love.

 

          And this is how Divine Feminine works for Divine Masculine, that let us act with courage and have no hesitation in what we stand for.

SQ icon 01.png
แบบฝึกหัด

          แToday's exercise is simple practice for connecting with Divine Masculine in ourselves, But it will get more results than you expected, if you applied the experiences that arise from today's activities into all aspects of your life.

 1. Find one Masculine activity; That you know it will be good for yourself, but you haven't started it yet.

 2. Once you find it, Speak it out loud... Go for it!

 3. When you begin... say “Yes, I can!”

 4. (If you can not do), Speak it out loud… Masculine! Start!!! By when speaking this phrase, close your eyes and connect with courage, fighting power and will power in self.

 

          For example:

 • I start with 600 dumbbell air punches, sets of 30, 40 or 50. Which is an Masculine activity that "I should not survive" and I do not want to.

 • Speak it out loud: Go for it! Hold a dumbbell in each hand.

 • When start Say... Yes, I can!

 • ((said “Yes, I can” 3 times but can't start punching) Speak out loud with a firm voice… “Masculine! Start!!!”

950x150 Bar Day06.png

VDO

bottom of page